Norrtälje släktforskarförenings webbplats

Om webbplatsen

NSFF:s webbplats publicerades för första gången i december 1997. Genom åren har den vuxit till betydligt och även bytt server ett par gånger. Under 2013 har den fått en välbehövlig renovering och är nu helt konverterad till Microsofts .NET Framework 3.5. Den är skriven i HTML, ASP.NET 3.5 och C# och ligger på en Windows-server hos Loopia.se.

Vid den första publiceringen i detta skick omfattade webbplatsen ungefär 100 ASP.NET-filer och 85 bilder. Därtill kom sju databaser med sammanlagt över 65 000 poster. Databaserna är byggda med Microsoft Access och innehåller framför allt personhistoriska register avskrivna ur kyrkböcker. Där finns också en släktdatabas i form av 2900 automatgenererade html-filer.

För att göra det lättare att underhålla webbplasen beslöts i början av 2018 att bygga upp en ny webbplats baserad på det poulära bloggsystemet WordPress. Tyvärr går det inte att lägga in våra databaser och register i WordPress, så den lösning vi kom fram till var att lägga den gamla (ASP.NET-)webbplatsen i en egen subdomän och länka dit från den nya. På så vis förlorar vi inget av det gamla materialet, fast det blir aningen mer krångligt att komma åt det.

Efter hand skall vi flytta så mycket som möjligt till den nya webbplatsen och ta bort det materialet från den gamla så att vi inte sitter med parvis likadana sidor och tvingas underhålla dem båda. Det här kommer att ta tid, inser man lätt, och vi ber om överseende med eventuellt krångel som kan uppstå. Målet är att endast databaser och register skall ligga kvar på den gamla webbplatsen - det gäller det mesta av det Du hittar i forskarhjälpen och forskarförteckningen, men annars skall vi när orken tillåter flytta över allt till den nya webbplatsen.

Vi är alltid tacksamma för synpunkter, felmeddelanden och andra påpekanden som kan hjälpa oss att hålla föreningens webbplats aktuell och användbar för alla släktforskare.

Sedan den 16/10 2011 har

unika besökare laddat ned sidor från NSFF:s webbplats.

Vill Du se mer detaljerad statistik kan Du göra det här.

Sidan senast uppdaterad 26/2 2018.